Selma Hetland

Selma Hetland

Ble i januar 2015 sertifiset Intermediate Junior 1.

Hun ble sertifisert Iyengar yoga lærer i april 2014, og har en lang erfaring: Tok i 2009 en to måneders intensiv yogalærerutdanning i IyengarYoga, og en advanced TT januar 2011, med Glenn Ceresoli, Senior Iyengarlærer.

Har i tillegg hver sommer siden 2007 reist på flere ukers yogaretreat med ham i Italia, og får ellers med seg det hun kan av hans og andres workshoper og kurs, inkludert Glenns toårige teacher training som startet i Stavanger i mars 2011.

Selma har vært med på kurs og retreat med Senior Iyengar Yoga Teacher Faeq Biria, Gloria Goldberg og Monica Haar, samt Junior Intermediate 3 lærer Leela G. Hansen. Hun har også tidligere deltatt på en rekke forskjellige yogakurs innenfor andre tradisjoner, som f.eks. Ashtanga og Hatha. Selma begynte å undervise yoga i 2004 på YogaYoga, og har siden høsten 2007 undervist yoga på fulltid.

Selma begynte med yoga ved en tilfeldighet i 1994 da hun studerte i Oslo.

"Etter at jeg begynte med yoga, klarte jeg ikke å slutte igjen,
da jeg så de positive effektene det har på livet."

Selma har studert allmenn litteraturvitenskap, film, teaterhistorie og klassisk arkeologi på Universitetet i Oslo, og i tillegg praktisk pedagogikk og matematikk på Universitetet i Stavanger. Har jobbet som lærer i ungdomsskolen i ni år.

"Jeg gjør yoga for å holde kroppen frisk og sunn og få mer energi. Yoga stabiliserer systemet; kroppen, sinnet, pusten og kan brukes til å håndtere det meste.

Bedret konsentrasjon og fokus hjelper på alle områder i livet."

Selma driver med ulike typer dans, spiller piano, og interesserer seg i tillegg i film, teater, litteratur, musikk.